Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over een van de producten van Amsterdam Trade Bank, of over de bank zelf? U vindt het antwoord waarschijnlijk bij de veelgestelde vragen.

Mocht u toch nog overige vragen, suggesties of klachten hebben klik dan hier.

De veelgestelde vragen gaan over:

Nieuwe digitale omgeving

 • Nieuwe digitale omgeving

  Ik heb een e-mail ontvangen van Amsterdam Trade Bank (hierna: ATB). Is dit wel te vertrouwen?

  Ja, dit kunt u controleren door op het e-mailadres van de afzender te klikken. Is het emailadres info@atbank.nl? Dan weet u zeker dat het een bericht is van ATB en geen phishing e-mail.

  Andere belangrijke signalen die duiden op phishing zijn:

  * Een link naar een website die niét overeenkomt met de website van de organisatie die men zegt te zijn (tip: beweeg met uw muis over de link. U ziet dan linksonder in uw scherm de echte link);
  • Grammaticale fouten en/of slechtlopende zinnen;
  • Urgentie: een verzoek om snel te reageren;
  • Een verzoek om vertrouwelijke gegevens.

  Ook belangrijk om te weten: ATB vraagt nooit om wachtwoorden. Niet via de e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook. We vragen u ook nooit om via een link in een e-mail of SMS direct in te loggen. Ga altijd zelf naar onze website om in te loggen op ATB Connect.

  Wanneer ontvang ik belangrijke informatie van ATB en van FIBR?

  Communicatie vanuit ATB:

  * Eind november, begin december 2021 heeft u van ATB een e-mail ontvangen waarin we aankondigen dat wij vanaf 3 januari 2022 onze spaaractiviteiten aanbieden onder de nieuwe naam: FIBR.
  Medio december 2021 ontvangt u van ATB een bericht waarin we u uitleggen wat er vanaf begin januari 2022 verandert en wat we van u vragen.

  Communicatie vanuit FIBR:

  * Op 3 januari 2022 ontvangt u van FIBR een e-mail. Hierin leggen we u stapsgewijs uit hoe u kunt inloggen via de nieuwe website: www.fibr.com.

  Wat betekent deze verandering voor mijn spaarrekening(en)?

  Op dit moment verandert er voor u niets. U kunt vooralsnog blijven inloggen via ATB Connect. Op 3 januari 2022 ontvangt u een e-mail van FIBR met instructies hoe u op de nieuwe website www.fibr.com inlogt en toegang krijgt tot uw spaarrekening(en).

  Kan ik geld blijven overmaken van en naar mijn spaarrekening(en)?

  Ja, dit kan tot en met 31 december 2021. In verband met de introductie van de nieuwe digitale omgeving van FIBR heeft u op 1 en 2 januari 2022 tijdelijk geen toegang tot uw spaarrekening(en). Houd hier rekening mee als u een overboeking wilt doen van en naar uw spaarrekening(en) of als u automatisch spaart.

  Heeft u op 1 en 2 januari een overboeking gepland staan naar uw spaarrekening en bent u vóór die datum vergeten deze stop te zetten? Dan wordt deze teruggestort op uw tegenrekening.

  Vanaf 3 januari 2022 logt u in via de nieuwe FIBR-omgeving op www.fibr.com.

  Nadat u bent ingelogd en na het volgen van een aantal stappen, kunt u weer geld overmaken van en naar uw spaarrekening(en).

Contact

Vragen? ATB helpt u graag.

Adres en Openingstijden