Publicatie

13 december 2017

Wij zijn er van op de hoogte gesteld dat het Openbaar Ministerie een onderzoek verricht naar het mogelijk niet naleven van de bepalingen van de Nederlandse wetgeving ten aanzien van het voorkomen van witwassen van gelden.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op klanten waarvan de bank reeds jaren geleden afscheid heeft genomen. Over de afgelopen drie jaar, met de steun van onze aandeelhouders en onder de leiding van een nieuwe Raad van Bestuur (die de bank versterkt heeft vanaf mei 2014), is de strategie van de bank volledig gewijzigd en richt zich nu op zakelijke klanten die actief zijn in de internationale handel: oftewel een handelsbank voor de moderne tijden. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke spaarproducten aan voor Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse particulieren.

In de afgelopen jaren heeft de bank forse investeringen gedaan in de compliance- en risicomanagement functies en processen zodat deze permanent zullen voldoen aan de hoogste standaarden. Die processen zijn door externe partijen ge-audit. Verder valt de bank onder de reguliere cyclus van het prudentieel toezicht dat van toepassing is op alle Nederlandse banken.

Vanzelfsprekend heeft de bank meegewerkt aan het onderzoek en zal die medewerking voortzetten. Wij zullen ons zo veel mogelijk onthouden van verdere mededelingen gegeven het feit dat het onderzoek lopende is.


Terug naar nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? ATB helpt u graag.

Adres en Openingstijden